Wat gebeurt er met je huid tijdens het vliegen?

vliegtuig-seincare-dames

Op naar je favoriete vakantiebestemming. Nadat je het drama op het vliegveld hebt overleefd, is het tijd om vakantie te gaan vieren. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je je huid tijdens het vliegen?

Misschien heb je er nog nooit over nagedacht, maar we vertellen het je nu toch. Je huid doorstaat namelijk best veel wanneer je op weg bent naar je vakantie. De boosdoeners: de droge lucht in de cabine & de lage luchtdruk.

Een luchtvochtigheid van 20%

In een vliegtuig zakt de luchtvochtigheid naar zo’n 20%. Dat klinkt misschien niet zo slecht, maar je huid presteert het beste bij een vochtigheid van 40 tot 70%. Ja, shocker! Ook bij een ultra korte vlucht droogt je huid dus extreem uit.

Niets wat je eraan kunt doen. Of toch wel? Want met deze prep-tips help je je huid deze droogte te doorstaan.

Tip 1: hulde aan sheetmasks

Sheetmasks zijn jouw redder in nood voorafgaand aan de vakantie en bijbehorende vlucht. Zie het als een lekker vol glas koud water op een zonnige dag. Hydraterend en precies waar je aan toe bent. Doe dit een aantal dagen voor je vlucht zodat je huid voldoende vocht bevat voordat je opstijgt. Heb je een lange vlucht op de planning? Dan is het ook aan te raden om tijdens de vlucht een sheetmask op te doen. Dat staat misschien minder chic, maar who cares? Het is jouw feestje! En jouw huid ziet er na afloop in ieder geval stralend uit.

Tip 2: smeer alvast met SPF

Wist je dat de uv-stralen boven de wolken super sterk zijn? Daarom is het belangrijk om van tevoren al lekker te smeren met SPF. Daar ga je echt geen spijt van krijgen, geloof ons maar!

Dus ga je op vakantie? Prep je huid dan met een lekker sheetmask en sla voldoende zonnebrand in. Wist je trouwens dat je zoveel zonnebrand eigenlijk zou moeten gebruiken? Je leest ’t in dit artikel.

Tekst: Renée Prenger

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles