Y2K haarstijlen om mee te experimenteren

Y2K is misschien wel één van de grootste trends van dit moment. Zowel op het gebied van mode als make-up en haar nemen de zero’s het ‘weer’ over. Tussen aanhalingstekens, want het is dan wel (gelukkig) de hippe variant van de trends die de 00’s zo kenmerkten. Vandaag ter inspiratie: Y2K haarstijlen.

De zero’s waren een indrukwekkend jaar op haar-gebied. En dan niet op een goede manier. De gekste trends pasten de revue en het was een mengelmoes van een hoop clipjes, gel en experimentele haarbossen. Iets wat we anno 2022 opnieuw op ons bordje krijgen. Alhoewel is de Y2K de ‘hippe’ versie van de zero’s en die omarmen we dan wel weer met beiden armen.

Y2K – but make it fashion

Tijd om de mooiste Y2K haarstijlen van het moment er bij te pakken. Want ja, zelfs bij de redactie van The Chair zijn we er verknocht aan geraakt. Deze vijf kapsels zijn hoe dan ook het experimenteren waard. Of het past bij je of niet. Er is maar één manier om erachter te komen. En om je nostalgische outfit helemaal af te maken, lees je je ook even in over Y2K fashion.

#1 Butterfly clipjes

Deze clipjes zijn helemaal terug van weggeweest. Ze worden nu gedragen tot de TikTok generatie en die laten het er opeens een stuk leuker uitzien dan hoe het vroeger gedragen werd. Het is ook lekker makkelijk. Je klemt wat clipjes in de voorkant van je haar, spuit wat haarlak erover heen en klaar is je look.

#2 Zigzag hairline

Eén van de misschien wat ingewikkelde Y2K haarstijlen is deze zigzag haarlijn. Het vergt wat oefening, geduld en gel om dit voor elkaar te boksen. Maar dan heb je ook wat. Bella Hadid is super fan van dit kapsel en als zij cool genoeg is om het te dragen, dan ben jij dat ook. Geloof ons maar.

#3 De preppy hoge staartjes

Ook deze look is makkelijker te maken dan je denkt. Zorg voor een volumineuze blow-out en breng lekker wat olie in je haar voor een glossy look. Verdeel het bovenste deel van je haar in twee aparte delen en maak daar twee staartjes. Bonuspunten als je er een gek elastiekje omheen wikkelt.

#4 Spikey bun

Deze knot staat al maanden op onze wishlist om uit te proberen. Het is een perfect kapsel voor wanneer je vet haar hebt en echt geen zin hebt om je haar te wassen. Je maakt een super strakke staart naar achteren met behulp van een kam en gel. Daarna wikkel je haar in een knot met een twist. Laat voor een dramatisch effect wat lokken achter die zo wild naar buiten steken.

#5 Versierde bubble braids

Je begint hetzelfde als de hoge staartjes. Daarna maak je kleine bubbles door verschillende elastiekjes te verdelen over de staartjes. Trek deze aan voor extra volume. Bonuspunten wanneer je de elastiekjes versierd met spikes, speldjes of andere versieringen.

Tekst: Renée Prenger

vrouw met y2k haarstijl

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »