Zo kom je het best van klitten af [fijn haar]

Is jouw haar na het douchen ook zo klitteboel en ben je bang dat je haren in het doucheputje verdwijnen? Lees dan snel verder. We geven je graag een aantal tips hoe je het beste van je klitten af komt wanneer je fijn haar hebt.

Deze tips zijn vooral geschikt voor dames met fijn haar. Maar wanneer heb je nu eigenlijk fijn haar? Wanneer je fijn haar hebt, is de diameter van een haartje dun. Dit is wanneer je een haartje tussen je vingers rolt en je hem dan niet voelt. Dit is een verschil met dun haar. Meer over dat verschil lees je in dit artikel.

In de klit? Zo los je het op

Zijn die fijne haren van jou zo in de klit geraakt? Dan wil je daar natuurlijk vanaf. Bij een klitteboel denk je misschien meteen terug aan je moeder die met harde hand met een borstel door je haar ging. Dat kan een stuk zachter en liever. Zo doe je dat.

  • Ga met een kam door je haar wanneer je conditioner in je haar hebt gedaan. Doe dit dus al in de douche. Laat de conditioner even intrekken en spoel het dan grondig uit.
  • Dep je haar droog met een speciale handdoek. Hiermee voorkom je meer klitten.
  • Gebruik een primer in je haar.
  • Ga er met een grove kam doorheen.
  • Begin bij het kammen aan de onderkant van het haar.
  • Houd je lok vast aan het midden en geef wat tegendruk zodat je jezelf niet zo pijn doet.
  • Heb je last van hele kleine klitten? Gebruik dan liever een fijne haarborstel zoals de Tangle Teezer.

Zodra je dit stappenplan hebt doorlopen zal je fijne haar wat platter zijn dan je idealiter wil. Dit kun je weer oplossen door mousse in je haar te kneden of wat droogshampoo in je haar te spuiten. Zo creëer je een prachtige coupe – zónder klitten.

Tekst: Renée Prenger

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »