Zo komt jouw haar zonder pluis de winter door

Herken je dat? Thuis zit je haar nog helemaal perfect en zodra je één stap buiten zet verander je al snel in een pluizenbol. Iets wat helaas bij de winter hoort… of toch niet? Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet waarmee jouw haar zonder pluis de winter doorkomt!

#1 Gebruik de juiste producten

Aangezien de luchtvochtigheid lager is vanwege de kou in de winter, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk moisture in je haar verwerkt voordat je de deur uitgaat. Zonder hydratatie wordt je haar namelijk droog en krijgt het een statische, pluizige look. Belangrijk is om te investeren in een voedende conditioner en eventueel een crème of olie als nabehandeling. Een anti-frizz spray is daarnaast een must om ervoor te zorgen dat die kleine haartjes geen kans krijgen om jouw coupe te verpesten!

#2 Ga niet met nat haar de deur uit

Bij ijskoude temperaturen is het een slecht idee om met nat haar naar buiten te gaan. Je haar kan dan namelijk letterlijk bevriezen. Dit is natuurlijk ten nadele van de gezondheid van je mooie lokken. Hoe kouder je haar namelijk wordt, des te minder hydratatie je haar zal vasthouden. Laat je haar even opdrogen of droog het met een niet al te warme haardroger.

#3 Gebruik zo min mogelijk heat tools

Dit klinkt misschien tegenstrijdig met de vorige tip, maar ook te warme temperaturen beschadigen je haar. Frizz ontstaat wanneer je haar onvoldoende gehydrateerd is. De natuurlijke hydratatie van je haar verdwijnt ook wanneer het beschadigd is door bijvoorbeeld een stijl- of krultang. Kortom is het daarom belangrijk dat als je stylingproducten gebruikt, je deze op een zo laag mogelijke temperatuur dient te gebruiken. Onze voorkeur gaat uit naar tools met moisture-technologie, waardoor de hydratatie van je haar zo min mogelijk wordt belast. Vergeet geen heat protector!

#4 Koop een anti-pluis styler

Zijn onze vorige tips niet genoeg voor jouw haar? Dan is het misschien slim om te investeren in een anti-frizz styler, zoals deze van Dyson. Hiermee zorg je dat de kleine haartjes die uitsteken meegestijld worden met de rest van je haar. Weliswaar is dit een soort hack waarmee je niet perse je haar hydrateert, maar het is een goede last-minute methode om van je frizzy hair af te komen!

Vrouw met haar in wind

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »