Is je zonnebrandcrème van vorig jaar nog goed?

Hoezee! De zon laat eindelijk zijn gezicht weer zien. Maar is die zonnebrandcrème nog goed doe je vorig jaar voor het laatst hebt gebruikt? Wij doken in de materie.

Wanneer de zon schijnt moet je altijd SPF smeren (en zelfs als de zon niet schijnt. Dat advies volg je heilig op. Maar hoe weet je nu of je de zonnebrandcrème die je vorig jaar hebt gekocht nog voldoende bescherming biedt? Kortom: is je zonnebrandcrème nog goed? Wij vertellen het je.

Zonnebrandcrème nog goed?

Na die regenachtige lente mag de zomer niet snel genoeg komen. Ook al moet je meer aandacht besteden aan je skincare routine. Je wil je huidje immers goed beschermen tegen de schadelijke Uv-stralen die de zon helaas met zich mee draagt. Dit doe je door fanatiek (en genoeg) zonnebrand te smeren. Ps: hoeveel genoeg zonnebrand is, lees je hier.

Maar ja, is je oude tube nog goed? Doet -ie zijn werk nog naar behoren als hij even in de kast heeft gestaan?

Zo check je het:

#1 Ruikt hij nog fris? De meeste zonnebrandcrèmes zijn voorzien van een heerlijke geur die je direct aan het strand doet denken. Ruikt -ie niet meer zo? Dan is hij waarschijnlijk over de datum.

#2 Is de textuur hetzelfde? Lees: geen klontjes of een extra dikke of dunne substantie. Dan kun je hem beter vervangen door een nieuwer exemplaar.

#3 Wat is de houdbaarheid? Check de houdbaarheid. Meestal is dat 6M of 12M. Wat betekent dat hij een (half) jaar nadat je hem voor het eerst (dus niet voor het laatst) hebt gebruikt, over de datum is en dus minder bescherming biedt. Let wel: hoe langer je ‘m bewaart hoe minder goed hij beschermt. Wanneer je factor 50 een jaar lang bewaart kan hij zomaar veranderen in factor 15.

In principe is er dus niks mee om zonnebrandcrème te bewaren. Maar wil je zeker weken dat je het komende bakseizoen zonder kreeftenkop overleefd? Koop dan gewoon een nieuw exemplaar.

Tekst: Renée Prenger

zonnebrandcreme

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »