Beauty trends 2021: 5 trends voor het najaar

natural beauty

Tijd voor het najaar! Nog even en we dragen kostuums, truien en prachtige laarzen aan de lopende hand. Nu je al op de hoogte bent van de haarkleur trends van de herfst/winter 2021/2022, kan onze make-up natuurlijk niet achterblijven. Dit zijn dé beauty trends van 2021!

Beauty trends 2021

Smokey eyes, bold lips en een winged eyeliner: zou het dan eindelijk tijd zijn voor een full-on make-up look dit najaar? Kunnen we ons weer optutten voor een avond uit of zijn we nog steeds aan onze eigen bank gekluisterd? Niemand die het weet, maar je kunt maar beter voorbereid zijn. We verzamelen daarom de vijf beauty trends waar we op de redactie maar geen genoeg van krijgen. Zit je er al klaar voor?

#1 Soap brows

TikTok is een heus walhalla voor make-up liefhebbers. Van chlorofyl en Wolf Cut tot aan deze handige blush-hack en rijstwater trend voor glanzend haar. Ook voor het najaar kunnen we bouwen op dit medium voor een fantastische beauty trend. Namelijk: soap brows. Je verwerkt dan met een wenkbrauwborsteltje sop in je wenkbrauwen om deze in model te brengen. Dit zorgt voor wilde wenkbrauwen waar Cara Delevingne maar wat jaloers op is. Wij zijn maar te blij dat deze trend zich gewoon voortzet in het najaar. Zo zagen we het op de catwalk bij onder andere Jason Wu, Dior en Salvatore Ferragmo.

#2 De no makeup look

Lekker makkelijk is de no make-up look trend. Er prachtig uit zien én kostbare tijd besparen: wie wil dat nu niet? Veel modehuizen vonden dit ook een aantrekkelijke look en lieten modellen met een haast onzichtbare beauty look de catwalk oplopen. Ook fijn: je hoeft er helemaal geen nieuwe make-up voor aan te schaffen. Een goede skincare en misschien wat ijsblokjes doen wonderen.

#3 Feestelijke stickers

Alhoewel we deze zomer niet konden dansen op een festival, kunnen we dat dit najaar gewoon overdoen. Deze stickers lijken wel gemaakt voor de feestdagen, want je vrolijkt er elke make-up look mee op. gewoon even op je gezicht plakken en je bent klaar voor dat ene festijn. En mochten er winterfestivals zijn, dan weet jij al wat je ervoor moet inslaan!

#4 Let’s go back to black

We dikken deze herfst en winter lekker aan met een outgoing oogschaduw en eyeliner. We combineren een traditionele smokey eye met een eyeliner. Beiden mogen (weer) zo zwart mogelijk zijn voor een indringende look. De meeste grote modehuizen – denk aan Dior, Chanel, Max Mare en Vivienne Westwood – maakten hier een hele uitdagende look van die we thuis direct willen uitproberen. Ben je niet zo fan van de oogschaduw? Een simpele grafische eyeliner in het zwart is ook helemaal ‘je van het’ dit najaar.

#5 Abstracte oogschaduw

Laat je creativiteit de vrije loop met deze beauty trends 2021! Pak je kwasten en combineer de mooiste kleuren met elkaar. Een perfect middel om de donkere maanden mee op te lichten. Ga er eens lekker voor zitten wanneer je een dag thuis zit met regen en klieder erop los. Inspiratie haal je van de catwalk (die giga wing bij Versace bijvoorbeeld!) of gewoon van Pinterest.

Tekst: Renée Prenger

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles