De butterfly haircut is in trek, dit moet je weten

Elk seizoen zien we een hele bups nieuwe kapsels om de hoek komen. Op dit moment azen we massaal op een butterfly haircut. Maar wat is het en waarom is het zo aantrekkelijk? Je ontdekt het hier.

Een kapsel dat we al een jaar omarmen is de shag. Een rommelig kapsel dat weinig onderhoud vraagt. Erg handig in coronatijden, maar ook erna is het een trendy kapsel gebleven. Kenmerkend zijn de wilde en rommelige laagjes. Iets wat we nu ook terugzien in het kapsel van het moment: een butterfly haircut.

Op z’n vlinders

Het idee van een butterfly haircut is dat je korte laagjes hebt aan de bovenkant en lange wilde lagen aan de onderkant die er fluffy uitkomen. De laagjes framen het gezicht waardoor het net een prachtige kroon lijkt op je gezicht. Zie het als de boven en onderkant van de vleugels van een vlinder. Vandaar de naam ;).

Rachel Green, maar dan anno 2022

Na de Friends reünie vorig jaar ontplofte het Rachel-kapsel opnieuw. We wilden face framing laagjes. De butterfly haircut is een geüpdatet versie ervan. Je kunt deze hairstyle zien als de perfecte coupe om je curtain bangs uit te laten groeien. Je hebt dus geen last meer van een ongemakkelijke tussenfase.

Een ander voordeel: je kunt het haar eindeloos variëren. Lang of kort, jij bepaalt. Ideaal wanneer je wel wat korter haar wil, maar het nog niet echt aandurft om de schaar erin te zetten voor een boyfriend bob bijvoorbeeld. Daarnaast is het perfect voor dames met dun of fijn haar. Het kapsel geeft je namelijk meer volume waardoor het lijkt alsof je meer haar hebt.

Stylen doe je met veel volume poeder, mousse en je handen. Masseer de producten in het haar en werk met haar rollers of een föhnborstel zoals de Dyson Airwrap. Vavoom!

Mooie looks ter inspiratie:

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: GlamourMagazineUK

butterfly haircut

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »