Haarkleur trends 2023: een overzicht

Haarkleur trends 2023: een overzicht van alle haarkleuren die je wil uitproberen volgend jaar.

Plannen om je haar te verven aankomend seizoen maar weet je nog niet welke kleur? The Chair heeft alle haarkleuren verzameld die je in de gaten moet houden in de winter en herfst. Voor welke haarkleur ga jij?

Haarkleur trends 2023: fall/winter editie

Haarkleur trends #1: expensive brunette

We schreven het al eerder dit jaar: expensive brunette is hot and happening. En dat gaat nog wel even zo blijven komend najaar. Bij deze kleur draait het om diepte en dimensie. Het is een luxueuze haarkleur die geschikt voor dames met een warme en koele ondertoon. Heb je een warme ondertoon? Vraag bij de kapper dan om de kleuren karamel, warme chocolade, hazelnoot, koper en goud. Heb je een koele ondertoon? Vraag dan om: iced donkere chocolade en cool dark leather. Je kapper weet dan precies wat ze te doen staat!

Haarkleur trends #2: warm rood

De herfst en winter vragen om een hele warme haarkleur en deze rood-tinten leveren precies die *mood* waar je naar op zoek bent. Koperrood was vorig jaar al een regelrechte hit en die haarkleur nemen we gewoon mee het nieuwe seizoen in. Vraag vooral aan je kapper of rood een haarkleur voor jou is. En dan ga je er gewoon voor!

Haarkleur trends #3: Caramilk blonde

We schreven het al in dit artikel: Caramilk blonde is here to stay. Een interessante mix tussen blond, sunkissed lokken en een natuurlijke zachte uitstraling. Perfect bij een sneeuwwitte outfit of juist hele warme rode kleuren zoals de bladeren om je heen.

Haarkleur trends #4: a touch of very peri

Mocht je het gemist hebben: very peri was dé Pantone kleur van het jaar 2023. Een frisse paarstint die je terugziet in het interieur, de kleding en nu dus ook in je lokken. Maar een compleet paarse coupe kan wat indrukwekkend zijn. Snappen we. Daarom is een touch of very peri iets geschikter voor het najaar. Dit brengt wat sjeu in de donkere maanden en kan ook tijdelijk zijn – wanneer je kiest voor een spoeling bijvoorbeeld. You do you!

Haarkleur trends #5: bleached hair

Misschien niet de meest gezonde haarkleur van het moment, maar wel een die enorm in trek was op de catwalk. Van een bleached bob tot aan een wetlook waardoor het lijkt alsof je nog in de kappersstoel zit. Je moet het maar durven. Extra mooi bij dames met een wat donkerdere huidskleur. Spannend? Zeker! Maar dat maakt de herfst en winter wat minder saai, nietwaar?

Ben je benieuwd welke kapsels het nu helemaal gaan maken in de herfst en winter van 2022 en 2023? We hebben hier de kapsel trends al op een rij gezet. Je leest het hier.

Tekst: Renée Prenger

vrouw met een van de haarkleur trends van 2021

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »