Haarvitamines, werken ze echt?

Je bent ze vast weleens tegengekomen op Instagram: haarvitamines. Deze vitaminepillen zouden je haar sneller en langer laten groeien. Ook zou je haar ervan gaan glanzen en sterker worden. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, een pilletje die je haargroei een boost geeft. Werken haarvitamines echt? The Chair zoekt het voor je uit.

De meeste haarvitamines bevatten biotine (ofwel vitamine B8), foliumzuur, vitamine A, C, D en E. Al deze stoffen zijn belangrijk voor de haargroei. Zo stimuleert biotine de groei van cellen en de productie van gezonde vetten en aminozuren en stimuleert vitamine A de productie van gezond talg. 

Haarvitamines en haargroei

Als je een tekort hebt aan een van deze stoffen, kan een haarvitamine zeker helpen bij haargroei. Maar, ondanks dat vitamines absoluut noodzakelijk en gunstig zijn voor je haar, zullen ze niet veel doen als je er al genoeg van hebt. De meeste mensen krijgen alle vitamines die ze nodig hebben, enkel uit hun eetpatroon. 

Je lichaam houdt alleen de vitamines vast die het nodig heeft en scheidt de rest weer af. Een beetje zoals water in een glas gieten dat al helemaal vol is. Dus tenzij je een aantal belangrijke voedingsstoffen mist, zal je het overschot aan vitaminen waarschijnlijk vrij snel na inname uitplassen.

De enige manier om zeker te weten of je lichaam vitamines tekortkomt, is door dit te laten testen door een arts. Mocht dan blijken dat je de vitaminen die essentieel zijn voor haargroei tekortkomt, is het gebruik van haarvitamines verstandig. Zo! Heb je eindelijk antwoord op de vraag: haarvitamines werken ze echt?

Meer lezen over gezonde lokken? Hier kun je lezen of je haarborstel aan vervanging toe is en we schreven ook over de voordelen van een koude douche!

Haarvitamines werken ze echt
Sugarbearhair Hair Vitamins €35
Haarvitamines werken ze echt
Holland & Barrett Huid, Haar En Nagels 24,99
Haarvitamines werken ze echt
Bears with Benefits Vitamin Gummy Bears €25,74

Tekst: Aimee Kniese

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »