Heatwave acne is een ding: dit doe je ertegen

Heatwave acne is aan de hand. Deze week is het weer bloedheet! Daarom is het beter om voorbereid te zijn op deze vorm van acne. Zeker wanneer je nog naar het Zuiden afreist!

Wat een heerlijke zomer. Deze week tikt de thermometer elke dag de dertig graden aan. Maar al die warmte heeft ook een aantal nadelen. We bereiden je daarom graag voor op de heatwave acne die daarbij gepaard gaat. Je kunt maar beter voorbereid zijn, toch?

Heatwave acne: een nieuw skincare probleem om rekening mee te houden

Puistjes, onzuiverheden en blackheads: niemand die daar om staat te springen. Misschien herken je het wel: je hebt een zuivere huid totdat de zon om de hoek komt kijken. De reden? Zweet! Lekker is anders….

Zweet an sich is niet de boosdoener. Een combinatie met de zonnestralen, frictie én de hitte zorgt wél voor deze heatwave acne. Je kunt het herkennen aan meer onzuiverheden rond je decolleté, gezicht en soms zelfs op je lichaam. Zeker wanneer je normaliter al last hebt van acne, kan een hittegolf dit alleen maar verergeren. Het stof en zand van het strand helpt namelijk ook niet mee.

Is zweet zo slecht voor je huid?

Zweten is niet perse slecht voor je huid. Je poriën worden geopend, onzuiverheden worden weggespoeld en er stroomt vers bloed naar je huid waardoor de huidcellen zich eerder vernieuwen. Zweten is dus stiekem hartstikke goed voor je huid. Geen wonder dat je beter zonder make-up naar de sportschool kunt gaan!

Zo voorkom je heatwave acne

En dan de vraag: hoe voorkom je heatwave acne dan?

Tijdens een hittegolf ga je gewoon zweten. Of je dat nu wilt of niet: door de hitte heb je geen andere keuze. Om acne te voorkomen, kun je wel bezwete kleding zo snel mogelijk uittrekken en onder de douche springen – na die sportsessie of boodschappen run bijvoorbeeld.

Een andere tip: draag zo min mogelijk make-up. Laat je huid lekker luchten en voorkom zo dat je poriën verstopt raken en acne ontstaat. Kun je echt niet zonder je standaard make-up look? Probeer het dan aan te brengen op locatie zodat je huid tijdens de fietstocht of wandeling nog even kan ademen.

Inspiratie van Glamour Magazine UK

Tekst: Renée Prenger

Hond met een badmuts op en een tandenborstel

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »