Dit betekenen de verschillende krultypes

Je hebt prachtige krullen die je het beste wil verzorgen. Dit kan onder andere met de Curly Girl Method. Maar hoe kom je erachter welk krultype je hebt en wat betekenen ze eigenlijk? We vertellen je hier alles over krultypes.

Andre Walker, een haarstylist die beroemd werd door zijn optreden in de show van Oprah introduceerde krultypes van 1 tot en met 4 die je meer vertellen over de structuur van je haar. Daarmee ook hoe je die prachtige lokken kunt verzorgen. Daarbij spelen haarporositeit en dichtheid van het haar een rol.

Laten we er snel induiken.

Type 1: steil haar

Jij hebt geen krullen of slag in je haar. Je haar is erg steil en daardoor wel makkelijker te verzorgen en in model te brengen.

Type 2: een slag in het haar

Je hebt verschillende gradaties van type 2, namelijk: 2a, 2b en 2c.

2a: een lichte slag in het haar. Wanneer je de juiste krulproducten gaat gebruiken, kan het zo zijn dat de slag in je haar grover wordt.

2b: een grove slag in het haar. Jij hebt duidelijk een grotere slag in je haar. Je krullen zijn dermate aanwezig dat het doorkammen ervan weerstand geeft en een pluizende coupe tot gevolg heeft.

2c: golvend en pluizig haar. Je hebt een grove slag in je haar dat erg pluist. Omdat je dikker haar hebt, is de onderlaag wat steiler en golft de bovenkant erg. Daardoor heb je van nature al lagen in het haar.

Type 3: krullenbol

Jij bent een echte krullenbol. Ook hier zijn drie verschillende types, 3a, 3b en 3c.

3a: grove krullen. Jouw krullen hebben een duidelijke S-vorm, maar kun je nog wel steil föhnen.

3b: spiraalvormige krullen. Wow! Jij hebt echt prachtige spiraalvormige krullen die opvallen. Je hebt dikker haar, waardoor je ook veel hydratatie nodig hebt.

3c: licht kroeshaar. Je krullen veren mooi op en neer wanneer je ze uitrekt. Hierdoor heb je echt super veel volume.

Type 4: kroeshaar

Jouw krullen zijn kenmerkend voor jou en vergt heel wat moeite en energie om ze te verzorgen. We zetten de laatste drie krultypes voor je op een rij.

4a: kroeshaar met dichte krullen. Je krullen hebben een duidelijke S- of Z-vorm die je onmogelijk kunt negeren. Ze zijn mooi gedefinieerd. Lees hier hoe je dit haartype het beste kunt verzorgen.

4b: kroeshaar met kleine krullen. Je haar krult veel omhoog, heeft veel volume en is vaak wat aan de korte kant. Met de juiste verzorging houd je de definitie van je krullen.

4c: kroeshaar met ultra-kleine krullen. Jij hebt echt een krullenbos waar je U tegen zegt. Het pluist en heeft door de kleine krulletjes weinig definitie.

Tekst: Renée Prenger

vrouwen met verschillende krultypes

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »