5x schoenen trends voor de lente en zomer

Bij een nieuw modeseizoen hoort natuurlijk ook een nieuw paar schoenen. Althans, dat is wat we onszelf vertellen wanneer we weer een vol winkelmandje hebben. Dit zijn alle schoenen trends voor de lente en zomer. Zit je er klaar voor?

Met een goed stel sneakers kom je al een ver eind, maar wanneer je écht met de trends mee wilt gaan, houd je natuurlijk deze schoenen trends in de gaten. Een algemene conclusie die we kunnen trekken: alle schoenen zijn hartstikke comfortabel. Perfect voor al die coronawandelingen en koffie to go’s. Het lijkt wel alsof de modewereld ook overstag is gegaan en comfy mode heeft omarmd. Ons hoor je niet klagen, want we kunnen een paar fijne stappers wel gebruiken.

Schoenen trends #1: chunky loafers

Grof, grover, grofst: de zolen van de loafers krijgen een stoer randje dit voorjaar. Door de platform zool plak je er ook stiekem een aantal centimeters bij. Het is eigenlijk de zomer editie van de chunky boots die we vorig jaar al veel droegen. Je draagt ‘m anno 2021 lekker retro met (witte) sokken, maar je kunt deze chique instapper natuurlijk ook gewoon op een klassieke manier dragen met een pantalon en een blouse.

Schoenen trends #2: clogs

De klomp gaan we, als het aan de grote modehuizen ligt, weer volop dragen dit voorjaar. Maar dan niet die gele toeristische rakkers. Nee, we gieten de klomp in een chic jasje en daar hoort natuurlijk een chique naam bij: de clogs. Hermès presenteerde clogs in neutrale kleuren die we stiekem toch heel aantrekkelijk vinden.

Schoenen trends #3: sportieve sneakers

Of je deze sneakers nu draagt tijdens het sporten, een intensieve wandeling of gewoon rondom huis: de sportieve sneakers zijn aan de hand. Zo is er een enorme run op de old-school New Balance sneakers en de praktische Ascis. Je kunt ze immers overal bij dragen. Zo maken ze een krachtig pak heel comfortabel en geven ze jouw zomerjurk een stoere touch. Wij zijn al fan, jij ook?

Schoenen trends #4: ballerina’s

Weet je nog de tijd dat ballerina’s, of flatjes, helemaal in waren? Nou die tijd lijkt weer terug te komen. Tijdens de internationale modeweken zagen we vooral flats met een puntige neus voorbij komen en de modellen van Giorgio Armani stapten zelfs in een transparante ballerina de catwalk op. Deze lente en zomer kiezen wij toch liever voor flatjes in neutrale kleuren.

Schoenen trends #5: hoge Chelsea boots

Deze schoenentrend nemen we gewoon mee het nieuwe seizoen in. We zijn namelijk dol op de hoge Chelsea boots en weten dat ze ook prachtig staan onder een zomerse jurk. Praktisch zijn ze ook: zo lopen ze lekker en kun je er mee door de plassen stampen tijdens een zomerse bui. Een echte win-winsituatie als het aan ons ligt.

Benieuwd waar je de schoenen trends dan mee kunt combineren deze lente en zomer? Hier vind je een gids met alle modetrends voor het nieuwe seizoen. Maar ook onze haren en make-up mogen natuurlijk niet achterblijven. Meer lezen over de haarkleur trends en de beauty trends van 2021? Dat doe je op the-chair.com!

Tekst: Renée Prenger

Schoenen trends lente en zomer

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »