Word je bruin met SPF 50?

vrouw die bruin wordt met spf 50

Ook zo dol op de zomer? Wij bij The Chair ook. Maar in de zomermaanden komt wel altijd een nieuwe verantwoordelijkheid: het smeren van zonnebrandcrème. Maar word je wel bruin met SPF 50? Je leest het hier. 

Hulde aan de zomer! Maar de zonnestralen brengen helaas ook wat gevaar met zich mee. Smeren is het devies, maar wat betekent SPF 50 eigenlijk? We vertellen het je hier. 

Waar staat SPF voor?

Terug naar het begin. SPF staat voor: Sun Protection Factor. Het geeft aan hoeveel UVB-straling de zonnebrand kan absorberen of reflecteren. In Jip en Janneke-taal: hoe hoger de SPF, hoe langer het duurt voordat je huid rood wordt. 

UVB-straling: gevaarlijke straling vanuit de zon die verantwoordelijk is voor het verbranden (en dus ook het rood worden) van de huid. 

Hoe hoger de SPF, hoe beter?

Nu je antwoord hebt op de vraag: waar staat SPF voor, denk je misschien dat hoe hoger dit aantal is, hoe beter het zou zijn. Dat is in principe ook het idee. Wanneer je fanatiek smeert met factor 50 word je minder snel zo rood als een tomaatje. Ideaal wanneer je een gevoelige huid hebt. 

Word je bruin met factor 50?

Yes! Het is onzin om te geloven dat je geen bruine huid krijgt wanneer je je goed beschermt. De hoge factor zorgt er juist voor dat je langer in de zon kan blijven bakken. Al is het natuurlijk wel belangrijk dat je regelmatig blijft smeren en de juiste hoeveelheid zonnebrand smeert. Meer daarover, lees je hier

Let op! Het is ook belangrijk om te smeren als je uit het water komt. Oók wanneer het label vertelt dat hij waterproof is. Dat is -ie namelijk echt niet. Wees ook niet te zuinig, want dan beschermt hij minder goed. Hoe meer je smeert, hoe langer je in de zon kan zitten zonder een refresh. 

Wat betekent SPF 50 eigenlijk? 

SPF 50 betekent dat je 50x langer in de zon kan zitten dan normaal. Dit betekent dat de zonnebrand met deze factor ongeveer 98% bescherming biedt. Een volledige 100% bestaat niet.  

Wat betekent SPF 50 niet? Dat je na één keer smeren zorgeloos in de zon kunt zitten de hele dag. Je moet blijven smeren. Daarom wordt factor 30 vaker aangeraden. Hierbij heb je namelijk meer het gevoel dat je moet smeren op een dag. 

Tekst: Renée Prenger

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles