Zo creëer je een summer proof kapsel

Wanneer het de hele dag over het weer gaat, weet je dat het warm is. In Nederland zijn we helemaal van slag. Tropenrooster hier, extra waterpunten daar. We weten niet wat me met tropische temperaturen aan moeten. We gaan ons richten op ’t haar. Zo creëer je een summer proof kapsel. 

We tipten je al heel wat kapsels voor deze zomer. Van speciale coupes tot aan manieren om je haar te dragen wanneer het bloedjeheet is. Maar hoe zorg je ervoor dat je kapsel de hitte overleeft? Dat je aan het einde van de dag nog geen pluizende hot mess bent? The Chair weet raad. 

Dág slierthaar

Of je nu wil of niet, je haar plakt aan elkaar wanneer de thermometer 30+ aantikt. Je haar gaat zo lekker aan je gezicht en nek vastplakken en het volume is in één keer nergens meer te bekennen. Maar zo hoeft het niet altijd te zijn. 

Onze eerste tip: breng wat volumepoeder aan bij de haarwortels. Hang op je kop en wrijf het poeder er lekker in zodat het niet meer zichtbaar is. Even headbangen en je bent er klaar voor. 

Baking soda? 

Een opmerkelijke tip in onze brievenbus vanochtend. Baking soda zou helpen om je haar lekker schoon te houden – ook wanneer je zweet als een otter. Verwar baking soda niet met bakpoeder, want het is echt wat anders. Gebruik het net als volumepoeder bij de haarwortels en masseer het minstens twee minuten in je haar. Daarna uitspoelen onder de douche, of neem een ‘frisse’ duik in de rivier als je toch gaat afkoelen. 

Bij twijfel: draag een hoed

Geen zin om je haar te doen en wil je zeker weten dat je hoofdhuid niet verband? Draag dan een lekkere hoed. Een petje volstaat ook of kies zo’n flamboyant exemplaar zoals Jacquemus. Ook goed tegen een zonnesteek dit summer proof kapsel! 

Tekst: Renée Prenger

summer proof kapsel vrouw met hoed

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »