Je ziet op social media wel eens een video voorbij komen van de magische resultaten van een keratine behandeling. Maar wat is het eigenlijk en is het wel goed voor elk type haar? We verzamelen het in dit artikel voor je.
Keratine lijkt een wondermiddel om je haar een ultieme boost te geven. Maar wat is het precies? De redactie van The Chair dook in de materie en zet in dit artikel de belangrijkste informatie op een rij. Komt -ie.
Wat is keratine?
Keratine kun je zien als een soort bouwsteen die al in je haar verborgen zit. Je haar bestaat voor zo’n 88% uit dit proteïne. Hoe meer proteïne er in je haar zit, hoe sterker je lokken zijn en hoe minder snel ze afbreken. De hoeveelheid keratine in je haar kan afnemen wanneer je regelmatig een warme stylingtool gebruikt, je haar vaak kleurt of gewoon niet beschermt tegen de zon.
Wat is een keratine behandeling?
Een keratine behandeling spreekt eigenlijk voor zich. Het is een behandeling van het haar om meer keratine (proteïne) aan je lokken mee te geven. Er wordt gewerkt met vloeibare keratine die net als een haarkleur door middel van folie wordt aangebracht in het haar. Na c.a. 30 minuten wordt het haar weer droog geföhnd waardoor je haar weer glad, zacht en gezonder aanvoelt.
Dit is niet alleen geschikt voor dames met stijl haar, want ook voor dames met kroeshaar of een ander type krullen.
Zitten er nadelen aan een keratine behandeling?
Je zou denken dat dit een heus wondermiddel is voor dames (en heren). Maar toch is niet iedereen te spreken over keratine extra toevoegen aan het haar. In de behandeling kan namelijk gebruik gemaakt worden van het stofje ‘formaldehyde’ wat zorgt voor een soort schildje om het haar heen. Dit zou voor die gladde uitstraling zorgen. Wees daarom alert dat er bij jouw behandeling geen gebruik wordt gemaakt van dit stofje.
Tip: heb je net een behandeling ondergaan? Wacht dan even twee dagen met het wassen van je lokken. Gebruik dan ook een speciale shampoo en vraag je kapper om advies. Hij/zij weet er uiteindelijk het meest van. Iets wat wij trouwens altijd aanraden voordat je een behandeling ondergaat.
Meer uit deze onderzoeksreeks:
Tekst: Renée Prenger