Fijn haar? Probeer deze haarkleuren dan NIET

Heb je fijn haar? Dan kun je deze haarkleuren maar beter links laten liggen. Nieuwsgierig of je huidige haarkleur daar onder valt? Lees dan snel verder.

Elk kapsel heeft zo zijn uitdagingen. Bij fijn haar (wat overigens heel anders is dan dun haar – wat dat verschil is lees je hier). is dat het gebrek aan volume. Het haar hangt – zeker wanneer het wat langer is -wat slapper om je gezicht heen. Dit betekent dat je aan de bak moet om wat volume in je haar te brengen. Dit kan o.a. met:

Maar wist je dat de kleur van je haren hier ook invloed op hebben?

Deze haarkleuren staan echt niet bij fijn haar

Sorry als we de boeman zijn die slecht nieuws brengen, maar don’t shoot the messenger! We willen je juist waarschuwen zodat je in de kappersstoel alleen maar verstandige keuzes maakt. Klaar voor de lijst don’ts voor fijn haar? Komt -ie.

#1 Full cover haarkleur

Fijn haar heeft baat bij extra dimensie in het haar. Kies dus niet voor 1 kleur in ’t hele haar, maar zorg voor highlights en dimensie met bijvoorbeeld bayalage. Bij twijfel: vraag je haarstylist om advies.

#2 Je uitgroei bijwerken

Ja, je leest het goed. Het werkt juist goed als je roots – je uitgroei – wat donkerder is dan de kleur van de rest van het haar. Dit geeft weer die extra dimensie waar je fijne lokken naarstig naar op zoek zijn. Dus die kappersbeurt kan je prima een keer uitstellen.

#3 Bonte kleuren

Alhoewel we het altijd aanraden om lekker out of the box te denken en je haar in een opvallende kleur te verven, is het voor fijn haar minder praktisch. Wanneer je je haar verft is dat slecht voor het haar, zeker wanneer je al fijne haren hebt. Pas dus een beetje op met de dramatische kleuren omdat dat je haar nog fijner kan doen laten lijken.

Zo, weet je dat ook weer.

Tekst: Renée Prenger

vrouw met fijn haar en een witte blouse aan

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »